Vándorgyűlés 2013 – Kolozsvár

A Magyar Politikatudományi Társaság XIX. Vándorgyűlése
2013 május 30 – június 1.
Babeș-Bolyai Tudományegyetem

Részletes program

Felhívás

A Magyar Politikatudományi Társaság legjelentősebb rendszeres rendezvénye az éves vándorgyűlés.

A 2013. évi XIX. Vándorgyűlés újítása, hogy először szervezzük egy határon túli városban, méghozzá Kolozsváron, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Politikatudományi Intézetével és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári karával együttműködve. Így nemcsak az erdélyi magyar politológusokkal, hanem – a BBTE politikatudományi tanszéke révén – román szakemberekkel, a kolozsvári politológiai iskola tagjaival is perspektívaformáló szakmai kapcsolatépítésre kerülhet sor.

A konferencia témája is ezzel a nyitással kapcsolatos. A Magyar Politikatudományi Társaság Elnöksége úgy döntött, hogy az idei cím – „Közép-Európa: együttműködés és versengés” – térségünk sajátos, konfliktusok által szabdalt, mégis létező, történelembe ágyazott együvé tartozására reflektál. Ahogy tavaly, úgy idén is hangsúlyt fektetünk a társtudományágak képviseletére, megszólítására is.

A vándorgyűlés, ahogy megszoktuk, nem csupán tudományos seregszemle, hanem alkalom is arra, hogy a politológustársadalom tagjai találkozzanak egymással, beszélgessenek a szakmáról, tudományról, oktatásról, kapcsolatokat építsenek és ápoljanak.