Tisztelettel köszöntöm a
honlapján
Magyar
politikatudományi
társaság

1982-es megalakulása óta az MPTT civil egyesület formájában fogja össze a magyar politikatudomány művelői és a tudományterület iránt érdeklődők közösségét. Fórumot biztosít a tudományos eredmények megvitatására, segíti a kutatók új generációinak szocializációját, erősíti a hazai politikatudomány nemzetközi beágyazottságát és szakmai színvonalát, a különféle egyetemi és akadémiai műhelyek munkatársai számára megteremti a rendszeres párbeszéd lehetőségét, híreket, információkat közvetít a tagok számára.

Tisztújító Közgyűlés 2021

A Magyar Politikatudományi Társaság 2021. december 10-én Tisztújító Közgyűlést tartott. A Közgyűlés nagy többséggel, három évre elnöknek választotta Boda Zsoltot, a Társadalomtudományi Kutatóközpont főigazgatóját. Az új főtitkár Gábor Dobos lett, szintén nagy többséggel.
A Közgyűlés új Elnökséget és Felügyelőbizottságot is választott.
Az Elnökség tagjai: Arató Krisztina, Balázs Zoltán, Balogh László Levente, Bene Márton, Bíró-Nagy András, Illés Gábor, Littvay Levente, Metz Rudolf, Miklósi Zoltán, Szabó Andrea, Ványi Éva.

A Közgyűlésen adták át a Bibó Emlékdíjat, melyet Valuch Tibor, a Társadalomtudományi Kutatóközpont kutatóprofesszora kapott.

GRATULÁLUNK VALUCH TIBORNAK ÉS A TÁRSASÁG ÚJONNAN MEGVÁLASZTOTT TISZTSÉGVISELŐINEK!

Vándorgyűlés 2021

Elkészült a 2021. június 3-4. között, online módon megrendezésre kerülő MPTT Vándorgyűlés regisztrációs és információs honlapja:

https://konferencia.unideb.hu/mptt_xxvi-vandorgyules-debrecen

A TAGDÍJUKAT FIZETŐ MPTT TAGOK SZÁMÁRA A RÉSZVÉTEL INGYENES.
A tagok ingyenesen megtekinthetik az online konferencia előadásait.

Az online Vándorgyűlés időpontja: 2021. június 3. 9.30-tól 2021. június 4. 16.30-ig.
csatolt részletes program tartalmazza a szekciókat, a pontos idősávokat, az összes előadást és annak absztraktjait.

A szervezők

Csatlakozzon hozzánk

A Magyar Politikatudományi Társaság Alapszabálya rendelkezik a Társaságba való belépés szabályairól. Ezek szerint, a belépését kérheti az a magyar állampolgár, aki kitölti a Belépési nyilatkozatot, beszerez két darab ajánlást a Társaság bármely tagjától, valamint befizeti a tagdíjat.

Belépési nyilatkozat